Spušteni plafoni og gipsa

Spušteni plafoni od gips ploča se zbog svojih prednosti primenjuju u novogradnji i kod obnove postojećih stambenih i poslovnih prostora. Idealno su rešenje za oblaganje neravnih i oštećenih plafonskih površina i za smanjenje visine visokih prostorija zbog uštede energije grejanja. 

Pružamo usluge profesionalne izrade svih spuštenih plafona i svih ostalih gipsanih (gipsarskih) radova. Naše dugogodišnje iskustvo u završnim gradjevinskim radovima uvek vam stoji na raspolaganju. Ako imate bilo kakva pitanja vezano za naše usluge, pozovite ili pošaljite e-mejl sa pitanjem.

Od čega se sastoje i kakvi mogu biti spušteni plafoni?

Plafonska obloga od gips ploča može se učvrstiti za drvene letve od suvog i tvrdog drveta ali se preporučuje podkonstrukcija od pocinkovanih čeličnih profila. Podkonstrukcija se montira neposredno za noseći plafon ili se spušta na željenu visinu pomoću čeličnih žica. Spuštenim plafonima mogu da se sakriju noseće konstrukcije, nesavršenosti i oštećenja osnovnih plafona. Pre montiranja tabli lako se sprovode potrebne vodovodne, kanalizacione i električne instalacije.  U medjuprostoru dva plafona postavja se izolacija koja može biti zvučna, toplotna ili neka druga. Sputeni plafoni mogu biti vatrootporni, vlagootporni, zvučno i toplotno izolovani, akustični, dekorativni itd.

Oblaganje i izolacija potkrovlja

Gipsom (rigips, knauf) oblaganje potkrovlja, u kombinaciji sa zvučnom i toplotnom izolacijom, obezbeđuje visoku udobnost stanovanja. Brzom adaptacijom možemo iskoristiti zapušteni tavan, a pri tom ne opterećujemo konstrukciju objekta. Naime težina od oko 11-15kg/m2 materijala za oblaganje minimalno opterećuje objekat. Izolacija potkrovlja se najčešće radi mineralnom vunom a gips ploče postavljaju na metalnu podkonstrukciju. Za veću zaštitu od požara, zbog drvene konstrukcije, poželjno je koristiti protivpožarne gips table.

Osnovne prednosti gipsanih spuštenih plafona

  • Primena plafonskih obloga sa minimalnim gubitkom visine 4-5 cm
  • Spuštanje na željenu visinu uz jednostavno i brzo nivelisanje
  • Oblaganje krovnih kosina u potkrovlju
  • Višestruko manji transport materijala u odnosu na klasičan postupak
  • Gipskartonske površine su glatke i bez dodatne obrade su spremne za bojenje.
  • Jednostavna instalacija kablova i cevi kroz medjuprostor
  • .Gips reguliše klimu u prostorijama zahvaljuući velikoj sposobnosti regulacije vlage u vazduhu.
  • Spušteni plafoni pružaju veću zvučnu izolaciju u odnosu na klasične.
  • Mogućnost izrade plafona sa visokom protivpožarnom zaštitom.

Video klipovi završenih projekta spuštenih plafona

SVIDJA VAM SE OVAJ ČLANAK? POMOZITE DA I DRUGI VIDE. KLIKNITE LIKE I PODELITE GA NA FACEBOOK-U

Tagged: , , ,

Comments are closed.