Travertino

Travertino je zidna dekoracija kojom se postiže efekat travertino kamena i antičkih rustičnih zidova. Njegov sastav, kvarcni pesak, mermerni prah, kreč i ostali aditivi omogućuju izradu kamenog efekta koji je karakterističan za ovaj materijal. Materijal je izradjen po ekološkim standardima, paropropusan i omogućava da zidovi “dišu”. Njegov kvalitet i dugotrajnost su karakteristike koje su značajne u restauriranju mnogih istoriskih zgrada i spomenika u Italiji i celom svetu.

Odredjenim načinom nanošenja materijala, mogu da se postignu efekti monolitnog kamenog zida ili zida koji je sazidan blokovima, mogu da se istaknu vene i tekstura prirodnog kamena. Moguća je izrada lukova od blokova iznad prolaza, okvira oko prozora i još mnogo toga.Prilikom izrade blokova mogu da se urade bilo koje dimenzije istih, ili da se iscrtaju blokovi raznih veličina.

Posle nanošenja i oblikovanja, travertino masa se boji. Bojenjem, senčanjem i patiniranjem postižu se kontrasti, kojm se efekat kamena upotpunjuje i kojim dobija novu dimenziju. Veoma lep dekorativni efekat se postiže kombinacijom više boja, ili srodnih boja iz ton karte.

Na kraju može se zaštititi zid bezbojnim lakovima sa polusjajem ili sjajem.

Travertino tehniku radimo materijalima: Oikos – Travertino Romano, Matox – Betocoat Travertine, Helios – grubi glet, itd.

Pružamo profesionalne usluge dekorisanja zidova i plafona najrazličitijim dekorativnim tehnikama. Naše dugogodišnje iskustvo uvek vam stoji na raspolaganju. Ako imate bilo kakva pitanja vezano za naše usluge, pozovite ili pošaljite e-mejl sa pitanjem.

Video snimci naših radova

Galerija radova

                                                                                                            

SVIDJA VAM SE OVAJ ČLANAK? POMOZITE DA I DRUGI VIDE. KLIKNITE LIKE I PODELITE GA NA FACEBOOK-U

Tagged: , , , ,

Comments are closed.