Dekorativni Beton

 

Dekorativni beton je zidna dekoracija novijeg datuma. Mnogi ultra moderni, minimalistički enterijeri sadrže detalje od dekorativnog ili pravog betona.Beton je vrlo popularan izbor i kod industrijskog stila uredjenja enterijera. Iako se na prvi pogled može činiti kao ‘hladan’ izbor, može izgledati vrlo privlačno što se može videti u nastavku teksta.

 

Usluga izvodjenja dekorativne tehnike BETON

Nudimo Vam uslugu izrade dekorativne tehnike BETON. Ukoliko mislite da Vašem enterijeru ne dostaje ovakva zidna dekoracija pozovite da se raspitate oko detalja. Stojimo Vam na raspolaganju u vezi svih pitanja.

Dekorativnu zidnu tehniku BETON  radimo tako što prvo nanosimo masu predvidjenu za ovu dekoraciju, uglačavamo do odredjene glatkoće, iscrtavamo po želji blokove i na kraju bojimo.

Kako izgleda dekorativni beton

Da bi smo dočarali kako izgleda dekorativni beton evo galerije slika na kojoj će najbolje da se vidi ovaj neobičan efekat.

1 2beton efekatbeton efekat 1

Dekorativni beton u drugačijim formama

Najčešća forma dekorativnog betona su ploče od oplata koje se postavljaju prilikom livenja betona. Na taj način se dobije površina poredjanih ravnih ploča sa karakterističnim rupama od oplate ili bez njih.  Najčešća ali ne i jedina.Dekorativni beton može imati i druge forme.

Na prvoj slici ispod je beton koji je isečen u kreativnije ploče koje nisu četvrtaste i gde su izbačne rupe od oplate. Rupe od oplate su suvišan detalj ovakvim zidovima pošto je već akcenat dat na formu koja nije uobičajena. Na kraju i osvetljenje duž zidova daje dodatnu lepotu zidovima i enterijeru.

Na drugoj slici vidimo monolitni (neisečen za ovu priliku) zid čije je bojenje i struktura uradjena kružno. Ovakva struktura i boja ne bi mogla da se izvede pravim betonom pa zidne dekorativne tehnike ovde dolaze do izražaja.

Na kraju, na trećoj i četvrtoj slici vidimo deo zida koji je uradjen u beton i više deluje kao apstraktna slika nego dekorativna zidna tehnika. Ploče su bojene različitim sivim bojama.

34dekorativni beton 33dekorativni beton37dekorativni beton36dekorativni beton

Neki od ultra modernih enterijera sa betonom

 concrete wall dekorativni,beton,ploce (2)1 dekorativni,beton,ploce (3)1 dekorativni,beton,ploce (5)1 dekorativni,beton,ploce (6)1 dekorativni,beton,ploce (7)1 bnVsbA== dekorativni,beton,ploce (9)1 dekorativni,beton,ploce (10)1 dekorativni,beton,ploce (11)1 dekorativni,beton,ploce (12)1

BOJE  BETONA

Prirodna boja betona je siva. Zbog toga i logičan izbor u bojenju dekorativnog betona predstavljaju sve moguće sive nijanse koje mogu da se izvedu – od svetlo sive (skoro bele) pa sve do tamnih nijansi sive. Mogu da se koriste i nijanse izmedju krem i sive boje pa čak i čista krem i bela boja. Da boje nebi bile klasično sive, obično se u postojeću sivu boju ubacuju kapi plave, crvene ili žute da bi se dobila prijatnija nijansa.

4142434445

 

 

 

Tagged: , , , , , , ,

Comments are closed.