Travertino

Travertino je zidna dekoracija kojom se postiže efekat travertino kamena i antičkih rustičnih zidova. Njegov sastav, kvarcni pesak, mermerni prah, kreč i ostali aditivi omogućuju izradu kamenog efekta koji je karakterističan za ovaj materijal. (more…)

Tresor od Antica Signorie

Tresor  (Trezor) je završni dekorativni premaz italijanske firme Antica Signoria, na vodenoj bazi je i namenjen za unutrašnje površine. Sadrži u sebi poseban kvarcni pesak koji daje specifični blistav odsjaj i glamurozni efekat zidova. Postoje mnoge dekoracije sa kvarcnim peskom, ali ova je jedinstvena. Pored toga boja poseduje i “pearlescent” efekat. Ovaj efekat se postiže u zadnjem završnom premazu (more…)

Dekoracije zidova

 

Potreba čoveka za uredjenjem i dekorisanjem prostora javlja se još sa početkom civilizacije.  Prizori lova na zidovima pećina, prizori života u piramidama faraona, bibliske poruke na freskama crkava, bile su prapočeci dekoracije prostora i zidova. Te prvobitne dekoracije nisu se značajno menjale dugo vremena.

Tek u srednjem veku u Italiji, dekorativne boje za zidove i dekorativne tehnike doživljavaju procvat. Umetnici toga doba stvaraju i usavršavaju dekorativne materijale, i time prave temelje današnjih dekorativnih tehnika i dekoracija enterijera. Mnoge gradjevine iz tog vremena, od kojih neke imaju veliki kulturni značaj, upravo su radjene tim srednjevekovnim  materijalima.

Sa dolaskom novog doba, dekoracije se značajno menjaju. Nekada boje koje su se spravljale od prirodnih materijala, danas zamenjuju savremeni tehnološki procesi. Sa promenom materijala menjaju se i tehničke mogućnosti koje se vremenom sve više povećavaju.

Pružamo profesionalne usluge dekorisanja zidova i plafona najrazličitijim dekorativnim tehnikama. Naše dugogodišnje iskustvo uvek vam stoji na raspolaganju. Ako imate bilo kakva pitanja vezano za naše usluge, pozovite ili pošaljite e-mejl sa pitanjem. U tekstu ispod možete da saznate detalje o uslugama koje pružamo.

Nudimo vam sledeće usluge:

Multidekor tehnike

Pod multidekor zidnim dekoracijama podrazumevaju se ustvari razne tehnike nanošenja materijala.  Najčešće korišćena tehnika je… opširnije

 

 Sand dekor boje sa peskom

Dekorativni pesak se zadnjih godina koristi sve više u proizvodnji… opširnije

 

 

 Šljokice

Šljokice često srećemo u svakodnevnom životu. One su pravi dekorativni materijal i često se primenjuju se za ulepšavanje  …  opširnije

 

Metalik zidovi

Metalik dekoracije zidova o kojim ćemo ovde da govorimo nisu u strogom smislu reči baš metalik, kao lak na automobilu ili neki drugi lak…  opširnije

 

552552_480684211960268_111666850_n5 Travertino

Travertino je zidna dekoracija kojom se postiže efekat travertino kamena i antičkih rustičnih zidova. Njegov sastav, kvarcni pesak  …opširnije

 

SVIDJA VAM SE OVAJ ČLANAK? POMOZITE DA I DRUGI VIDE. KLIKNITE LIKE I PODELITE GA NA FACEBOOK-U