Molerski radovi

Molerski radovi (gletovanje i krečenje) je usluga koju najčesce pružamo našim klijentima. Zato ćemo ovu stranicu da iskoristimo da bi smo vam objasnili kakve sve vrste gletovanja i krečenja postoje i kakve efekte i kvalitete možemo da postignemo za vas. (more…)

Multidekor tehnike dekoracije

Pod multidekor zidnim dekoracijama podrazumevaju se ustvari razne tehnike nanošenja materijala.  Najčešće korišćena tehnika je penellato – pokreti četke i tamponato – šara napravljena krpicama. Pored njih je takodje dosta popularan spatolato (more…)

Zvučna izolacija gips pločama

Buka je u današnjem vremenu prisutna svuda. Ima je na ulici, u fabrikama, javnim zgradama i u privatnim stanovima. Potreba za tišinom i udobnim stanovanjem se iz godinu u godinu sve više povećava. Kako da zaustavimo buku i od svog doma napravimo udobno mesto za život?  Zvučnoizolacioni sistemi sa gips tablama je naš odgovor. (more…)

Dekorativni zidovi i police od gipsa

U arhitekturi pored praktičnog uredjenja prostora postoji i dekorativno i estetsko uredjenje koje u savremenom društvu sve više dobija na važnosti. Bilo da se radi o zidovima, plafonima, policama, šankovima ili paravanima, uvek je moguće naglasiti njihov drugačiji oblik. Sa oblicima uvek ide i nezaobilazna rasveta, koja daje novu dimenziju prostoru. (more…)

Gipsani radovi

U današnjem dobu, gips je materijal koji pomera granice mogućnosti u savremenom gradjevinarstvu i arhitekturi. Razni gipsani sistemimi izrade se nadovezuju jedan na drugi i stvaraju kompletna i ekonomična prostorna rešenja, kako u novogradnji tako i u sanaciji starih objekata. (more…)

Spušteni plafoni og gipsa

Spušteni plafoni od gips ploča se zbog svojih prednosti primenjuju u novogradnji i kod obnove postojećih stambenih i poslovnih prostora. Idealno su rešenje za oblaganje neravnih i oštećenih plafonskih površina i za smanjenje visine visokih prostorija zbog uštede energije grejanja.  (more…)

Pregradni zidovi

Pregradni zidovi od gipskaton ploča su idealno rešenje za brzo, jeftino i kvalitetno pregradjivanje vaših prostorija. Bilo da se radi o stambenom, poslovnom ili nekom drugom prostoru, pregradni zidovi uvek mogu da nadju primenu. (more…)

O gipsu

Verovali ili ne, gips postoji već 200 miliona godina. Kroz geološki proces u vodi rastopljeni gips taložio se u plitkim morskim zalivima i tako stvorio danas poznate naslage gipsa. Danas ga nalazimo u bogatim slojevima kamenja koji se protežu do 70 m. (more…)

Africa, Dune - boje sa efektom svile

Africa i Dune (čita se – Djun) su identične boje sa istim efektom, a jedina stvar u čemu se razlikuju je da se Africa tonira samo u tamne nijanse a Dune samo u svetle nijanse. Inače za obe boje je karakteristično da prave sjajan specifičan metalik efekat, koji je najpribližniji izgledu svile. (more…)